Atunci când ești părinte, luarea deciziilor privind educația adolescentului tău poate fi deseori un pic dificilă. Unii părinți pot simți că le scapă situația de sub control, mai ales când vine vorba de îndrumare. În acest sens, părinții se întreabă dacă adolescenții lor au nevoie sau nu de cursuri de limbi străine. Dacă te întrebi dacă adolescentul tău are nevoie de cursuri extra de limbi străine, vezi ce semne ar putea indica clar acest lucru.

Descoperă cum afli dacă adolescentul tău are nevoie de meditații la anumite limbi străine

Așadar, cum descoperi dacă are dificultăți la limba engleză?

Toți copiii își dezvoltă abilitățile de citire și scriere cu viteze diferite. Lucrul important pe care trebuie să-l faci ca părinte este să ajuți la diferențierea între o problemă legată de învățare și un copil care pur și simplu învață puțin mai lent decât colegii săi.

Engleza poate fi un subiect dificil de stăpânit și este normal ca adolescenții să-și dezvolte abilitățile în ritmuri diferite. Având în vedere că engleza este o abilitate esențială pentru toate aspectele vieții, este important ca părinții să poată recunoaște dacă acesta are dificultăți, astfel încât să-i poată oferi ajutorul de care are nevoie cât mai curând posibil. Un ajutor de încredere va putea fi oferit de centrul de limbi străine englezacopii.ro. Este bine știut faptul  că toate cursurile de engleză pentru adolescenți de aici îl vor ajuta să își îmbunătățească semnificativ cunoștințele și abilitățile lingvistice și să devină mai încrezător în propriile puteri.

Iată câteva semne care indică faptul că adolescentul tău are nevoie de pregătire la engleză:

1.      Adolescentul petrece mai mult timp decât ar trebui făcând tema de engleză

Dacă observi că adolescentul tău începe să petreacă mai mult timp decât de obicei făcând temele de engleză, sau poate a început să le evite cu totul, aceasta poate fi un semn de avertizare că se luptă să țină pasul sau nu înțelege ce i se predă. Este important să-l întrebi unde anume nu reușește și de ce;

2.      Adolescentul întâmpină probleme cu engleza de bază

S-ar putea să observi că acesta se luptă să-și amintească sau să folosească engleza de bază pe care a învățat-o deja. Acest lucru poate include utilizarea necorespunzătoare a punctuației simple, ortografie greșită sau nerespectarea regulilor gramaticale. De asemenea, acesta ar putea evita complet lectura sau să facă greșeli simple atunci când citește cu voce tare. Pentru adolescenți, s-ar putea să observi dificultăți în luarea notițelor, în planificarea și redactarea compunerilor, scrisorilor sau rapoartelor;

3.      Adolescentul începe a lua note mai mici decât de obicei

În cazul în care notele copilului tău sunt mai scăzute decât de obicei, atunci te poți aștepta la faptul că adolescentul tău nu se mai descurcă la limba engleză de sine stătător. S-ar putea să descoperi în schimb că acesta se descurcă bine la majoritatea celorlalte materii, dar notele la engleză sunt mult mai scăzute. Uneori, elevii vor încerca să evite lucrurile pe care le găsesc provocatoare, ceea ce poate duce la petrecerea mai mult timp lucrând la subiecte la care sunt mai buni și amânând cele cu care nu se descurcă prea bine, cauzând probleme mai mari pe termen lung;

4.      Profesorul își exprima preocuparea

Dacă profesorul copilului tău își exprimă preocuparea și crede că acesta se descurcă mai greu decât alți elevi, este important să îl iei în serios. Adesea, profesorii vor avea unele sugestii în minte, așa că întotdeauna întreabă ce cred ei că este cel mai bun curs de acțiune și ascultă sfaturile lor. De asemenea, este o idee bună să întrebi despre domeniile specifice în care copilul tău se luptă, astfel încât să poți începe să depui eforturi suplimentare acasă.

Așadar, dacă observi cel puțin unul dintre semnele de mai sus, este evident că adolescentului tău i-ar prinde bine niște cursuri de limba engleză. S-a demonstrat că un curs de engleză îi va spori încrederea, precum și abilitățile, așa că ar putea fi exact ceea ce are nevoie. Depistează la timp lacunele și ajută-l să devină mai încrezător, din moment ce limba engleză nu mai este o problemă pentru el.

Sursa foto: pexels.com