Lăsați-vă copilul să se distreze jucându-se cu apa în timp ce își învață alfabetul. O activitate de joacă senzorială grozavă care încurajează învățarea prin joc.

Jocul în apă este un favorit absolut ferm pentru copiii mici. Este o alegere excelentă dacă aveți nevoie de o activitate rapidă. Un lucru despre jocul în apă este că nu te vei limita să te joci cu ea afară. Există o mulțime de oportunități de joacă cu apă pe care le puteți avea înăuntru, inclusiv într-o cutie de depozitare din plastic, în chiuvetă sau în baie. Întotdeauna am descoperit că trebuie să începeți în mod conservator cu jocul în apă până când copiii sunt suficient de mari pentru a învăța regulile jocului de apă în interior. Oricum, indiferent de vârsta copiilor tăi, ei vor deveni întotdeauna mai umezi decât ai anticipat, așa că este întotdeauna înțelept să ai la îndemână un prosop și haine de rezervă. 

Am mai menționat că atunci când vine vorba de învățarea alfabetului, toți copiii vor învăța la timpul lor. Am făcut o mulțime de activități cu alfabetul cu copilul meu de patru ani și într-adevăr este vorba despre expunere, oferindu-i o mulțime de oportunități de învățare prin joc. 

ACTIVITATE DE APĂ CU ALFABET PENTRU COPII

Caut mereu noi moduri de a face alfabetul/fonetica distractiv și găsesc că cea mai bună modalitate este să o încorporez în diferite activități de joc senzoriale. Această activitate acvatică este foarte ușor de configurat și puteți folosi ceea ce aveți toți gata.

Pentru aceasta, am ales să scriu alfabetul în capacele sticlelor folosind un marker pentru tablă albă. Avem o mulțime de resurse alfabetice în casa noastră, dar nu multe pe care aș fi vrut să le ud în cazul în care le-a stricat. Capacele sticlelor sunt o resursă grozavă de colectat, deoarece consider că sunt utile pentru multe utilizări și sunt resursa perfectă care poate rezista la apă. 

Nu există o modalitate corectă sau greșită de a face această activitate:

Puteți cere copilului să aleagă o anumită literă/sunet cu penseta sau cupa.

Puteți să-i lăsați să aleagă un capac de sticlă și apoi să-i întrebați dacă știu ce literă/sunet este.

Sau îi puteți lăsa să exploreze și să încurajeze învățarea, spunându-le ce scrisoare au găsit.

Copilului meu de patru ani i-a plăcut foarte mult această activitate, i-a plăcut aspectul de învățare, dar și doar să se joace cu apa și să o lase să se joace așa cum și-a dorit.