cel-mai-bun-tratament-pentru-alzheimer.jpg

[ad_1]

Îmbătrânirea este un proces natural prin care toți oamenii trec, pentru unii poate să fie o vârstă frumoasă iar pentru alții, un șir nesfârșit de neajunsuri, afecțiuni, singurătate și nu numai. Boala Alzheimer nu face diferențe între oameni bogați și săraci, vârstă sau alte astfel de criterii.

Boala Alzheimer este una dintre cele mai cunoscute boli neurodegenerative care are drept efect distrugerea celulelor nervoase. Este o afecțiune tipică care poate să apară în special după vârsta de 40 de ani iar cauzele apariției acesteia nu sunt cunoscute cu exactitate.

Mai mult de atât, tratamentele care se cunosc au doar efectul de a ameliora simptomele bolii. Alzheimer afectează memoria și capacitatea de gândire treptat dar și alte funcții cognitive. Diagnosticarea corectă și din timp dar și stabilirea unei scheme de tratament sunt esențiale pentru creșterea speranței de viață dar și a bunăstării persoanei.

Ce este și cum se recunoaște Alzheimerul?

Alzheimer este una dintre cele mai cunoscute forme de demență. Aceasta în sine, nu este o boală specifică deoarece poate să fie cauzată de mai mulți factori care afectează diverse părți ale creierului.

Pacienții cu Alzheimer experimentează o serie de emoții foarte puternice mai ales în momentele în care simt că vor avea loc schimbări majore în viața lor și pe care nu le pot controla. Astfel, pot experimenta sentimente precum frică, furie, confuzie, frustrare, incertitudine, depresie, stări care pot să fie copleșitoare.

Cel mai important aspect de care trebuie să se țină cont, este ca persoana diagnosticată cu această boală neurodegenerativă să primească ajutorul de care are nevoie, astfel încât să își poată îmbunătăți calitatea vieții.

O persoană care suferă de Alzheimer nu are capacitatea de a se întreține singură, având nevoie în permanență de cineva care să îi ofere ajutor. Un mediu stabil și liniștit poate să contribuie la ameliorarea simptomelor pe care le experimentează o persoană diagnosticată cu această boală.

Este nevoie de multă atenție, compasiune și răbdare pentru a putea îngriji persoanele cu Alzheimer, motiv pentru care ajutorul specialiștilor poate să fie neprețuit.

În stadiile incipiente ale bolii, o persoană poate avea dificultate în a-și aminti conversații, evenimente sau acțiuni recent efectuate.

O dată ce boala începe să progreseze în timp, pot apărea și simptome precum dezorientare, tulburări de dispoziție, atacuri de panică, suspiciuni nefondate la adresa familiei sau a persoanelor din jur, dificultăți de vorbire.

Diagnosticare și tratament Alzheimer

Observarea oricăror simptome specifice acestei boli neurodegenerative, ar trebui să ridice semne de întrebare și să se apeleze la specialiști pentru a putea pune un diagnostic corect. Pentru diagnosticare se efectuează o serie de teste specifice și o serie de investigații de laborator.

Metodele de tratament aplicate în prezent pentru boala Alzheimer au doar rolul de a ameliora simptomele. Însă, tratamentele aplicate nu au puterea de a opri evoluția acestei boli. Sunt utilizate în special antidepresive, somnifere și medicamente pentru tratarea anxietății și depresiei.

Pacientul care suferă de Alzheimer poate să fie ajutat prin adoptarea unui stil de viață sănătos și stimulat să își continue activitățile de zi cu zi, astfel încât, chiar și pentru un moment să găsească o fărâmă de bucurie în ceea ce face. Practicarea diverselor activități poate să încetinească progresul bolii iar abilitățile persoanei diagnosticate astfel, vor putea fi păstrate pentru mai mult timp.

Articolul Ce este și cum se tratează Alzheimer? (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link