Vine iarna, oameni buni. Începeți să hibernați și nu lăsați copilul afară până în aprilie, cel mai devreme. Mai e cineva vinovat că a dus vremea rece până la extrem când vine vorba de copilul lor? Este de înțeles: echivalăm căldura și confortul cu micuții fericiți. Dar adevărul este că sunt foarte bine afară – atâta timp cât sunt îmbrăcați în haine adecvate de iarnă pentru bebeluși . 

Cum să îmbraci un bebeluș iarna: Amintiți-vă de bucle de aur

Evident, nu este sigur dacă copilul tău este prea frig. Dar supracompensarea cu strat după strat poate fi și periculoasă: dacă sunt fierbinți, vor transpira. Și când transpirația se răcește, vor fi mai reci decât înainte. Exact! Iată cum să îmbraci un bebeluș iarna și să faci bine:

  • +1. În general, este o idee bună să-l îmbraci pe bebeluș așa cum ești îmbrăcat – și apoi să adaugi un strat. Dacă purtați o haină de iarnă, scoateți-vă copilul într-un costum de zăpadă, buncăr sau câteva pături. O plimbare prin oraș va fi perfect sigură.
  • Straturile sunt prietenul tău. Acesta este un sfat bun pentru copii, adulți… pentru toată lumea! Îmbrăcați-vă bebelușul într-o salopetă și apoi adăugați o singură piesă cu picioare sau pantaloni și un top cu mâneci lungi, cu șosete sub papuci. După cum am menționat, dacă purtați un strat exterior, aduceți și unul dintre bebelușii dvs. și/sau câteva pături suplimentare. Adăugați sau scădeți după cum este necesar.
  • Pe fugă. Când sunteți în scaunul lor de mașină în zilele foarte friguroase, îmbrăcați copilul într-o ținută cu mânecă lungă, dintr-o singură piesă. Dacă este necesar, adăugați un pulover. Verificați pentru a vă asigura că micuțul dvs. nu este prea cald; dacă da, scoateți puloverul. Asigurați-vă că aveți câteva pături pentru tranziția către și de la mașină. Nu folosiți scaune auto sau cărucioare cu saci de dormit sau huse atașate.
  • Dormit linistit. Din cauza riscului de sufocare neintenționată, păturile în zona de dormit nu sunt recomandate. Copiii supraîncălziți sunt, de asemenea, expuși unui risc mai mare de SIDS. Cel mai bine este să-i îmbraci copilul într-un dormitor dintr-o singură bucată. Dacă este deosebit de frig, încercați o pătură de înfășat sau un sac de dormit – dar din nou, verificați copilul pentru a vedea dacă este prea cald.

Nu lăsa temperaturile mai scăzute să te țină jos! Puțin aer proaspăt și soare ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie amândoi. Răsfoiți selecția noastră de haine de iarnă pentru bebeluși și ieșiți afară cu încredere!