Este o bucurie să vezi cum cresc copiii și să descopere lumea din jurul lor. Și cresc ei! Micuțul tău devine mai mare în fiecare zi și își depășește rapid hainele. Mai poți scoate o ținută din acea ținută preferată? Judecarea dimensiunilor poate fi dificilă. Cum ar trebui să se potrivească hainele pentru bebeluși ? Iată un scurt ghid pentru a găsi hainele pentru bebeluși de mărimea potrivită și când hainele lor pot deveni prea mici.

Mărimile hainelor pentru bebeluși explicate

În cea mai mare parte, mărimile hainelor pentru bebeluși se împart în aproximativ trei grupuri; Sugari, bebeluși și copii mici. Aceste grupuri sunt determinate de vârsta bebelușului. Un bebeluș este considerat un sugar atunci când are între 0-6 luni, bebelușii mai mari sunt considerați între 6 și 12 luni, iar copiii mici au 12 luni și mai mult.

Când faceți cumpărături pentru haine pentru un copil, veți descoperi adesea că mărimile îmbrăcămintei se referă mai mult la vârsta bebelușului în luni, mai degrabă decât la o „mărime”. Ceea ce uneori poate fi foarte confuz.

Cum funcționează cu adevărat mărimile?

Mărimile îmbrăcămintei pentru bebeluși se bazează în mare parte pe greutatea și lungimea acestora. De obicei, proaspeții părinți știu lungimea bebelușului imediat după naștere, dar nu este realist să-ți măsori copilul în mod continuu de fiecare dată când tu sau un prieten decideți să mergeți la cumpărături de haine pentru copilul dumneavoastră.

O altă modalitate excelentă de a-ți da seama de mărimile hainelor pentru bebeluș este să folosești vârsta lor ca factor determinant. Această metodă este mult mai puțin precisă, deoarece un bebeluș poate crește la ritmuri diferite de ceea ce este proiectat pentru dimensiunile lor.

Atunci când hainele pentru bebeluși sunt prea mici, pot provoca erupții cutanate, iritații și chiar probleme digestive. Toate acestea duc la un copil agitat, nefericit. Ceea ce înseamnă părinți obosiți, nefericiți! Hainele bebelușului sunt prea mici dacă:

  • Piciorul se deschide 
  • Îți dai jos pantalonii bebelușului și există o linie în care elasticul sau nasturii au iritat pielea
  • Cămășile se rostogolesc peste burtă
  • Când împingi mânecile în sus, le oprește circulația 
  • Bebelușul tău plânge când îmbraci aceste haine (desigur, acest lucru nu este definitiv – dar dacă este consecvent, atunci poate uită-te la mărime)

Dacă ai răspuns „da” la oricare dintre aceste întrebări, este timpul să împachetezi acele ținute prețioase! Folosește-le: donează-le, expediază-le, dăruiește-le prietenilor sau membrilor familiei care se așteaptă sau salvează-le dacă intenționezi să adaugi familia ta.

Găsirea mărimii potrivite pentru copilul tău

Dacă descoperiți că cumpărând haine pentru bebeluși care au exact vârsta și greutatea actuală a bebelușului dvs., sunt șanse ca bebelușul să le depășească în fiecare săptămână. Nou-născuții, în special în primele săptămâni de viață, cresc excepțional de rapid.

Îmbrăcămintea noastră stabilește standardul când vine vorba de cum ar trebui să se potrivească hainele pentru bebeluși. Iar hainele noastre sunt pe cât de confortabile și bine făcute, pe atât de adorabile!