pui de tara

pui de tara

Pasarile crescute in curti exterioare, cu hrana naturala, ce nu este imbogatita cu aditivi alimentari, hormoni de crestere si antibiotice, au un gust, o texutra si o culoare distincte.

Puiul crescut la tara are o carne mai densa si mai savuroasa in comparatie cu pasarile crescute intr-un mod industrial. Acest lucru se datoreaza faptului ca pasarile de tara au acces la curti exterioare unde se pot misca liber, au spatiu suficient si sunt hranite cu grane. Astfel, muschii lor se dezvolta mai bine si carnea devine mai sanatoasa si mai gustoasa.

Gustul mancarii din pui de tara este necunoscut pentru multi, iar pentru altii este o amintire a zilelor petrecute la bunici. Daca vrei sa aduci in casa ta aroma autentica a mancarii din produse de tara, urmatoarea reteta este perfecta pentru tine!

Un preparat clasic in bucataria romaneasca, care pune in valoare gustul autentic al carnii de pasare de tara, este ostropelul.

Ostropelul de pui este o reteta simpla si delicioasa, cu ingrediente usor de gasit si un mod de preparare accesibil chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. Iata cum poti sa pregatesti un ostropel de pui de tara savuros in doar cativa pasi simpli!

Ingrediente:

  • 1 pui de tara
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml vin alb sec
  • 400 ml supa de pui sau apa
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline

Mod de preparare:

  • Incepe prin a pregati ingredientele. Taie puiul de tara in bucati potrivite si curata legumele. Ceapa si ardeiul gras se taie marunt, morcovii se rad iar usturoiul se toaca fin.
  • Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline si caleste ceapa pana devine usor aurie. Adauga apoi ardeiul gras si morcovii si caleste-le impreuna timp de cateva minute pana se inmoaie.
  • Adauga bucatile de pui in oala si prajeste-le pana devin rumene pe toate partile. Crusta aurie va da preparatului un gust mult mai placut.
  • Adauga pasta de tomate si usturoiul tocat in oala si amesteca bine. Lasa-le sa se combine cu ingredientele si sa elibereze aromele.
  • Presara faina peste pui si legume si amesteca bine pentru a se omogeniza. Faina va ajuta la ingrosarea sosului.
  • Toarna vinul alb in oala si lasa-l sa fiarba cateva minute pentru a evapora alcoolul. Datorita aromei si aciditatii vinului, acest pas va adauga un gust deosebit preparatului.
  • Adauga supa de pui sau apa in oala si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Acopera oala si lasa preparatul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora sau pana cand carnea de pui devine frageda.
  • Serveste ostropelul de pui de tara alaturi de garnitura ta preferata, fie ca este vorba de cartofi natur, mamaliga sau piure de cartofi.

Ostropelul de pui este un preparat delicios, satios si usor de facut. Daca vrei sa il pregatesti si tu pentru familia ta, la ferma Ograda Verde vei gasi intotdeauna pui de curte crescut intr-un ritm natural ca in curtea bunicilor. Comanda si tu si descopera gustul autentic al produselor de tara!