Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui apartament nou, majoritatea oamenilor vor sa gaseasca cea mai buna alternativa disponibila la momentul actual, fapt care-i determina sa se informeze cat mai bine cu putinta. In prezent, o varianta care se poate dovedi extrem de avantajoasa o reprezinta cumpararea unui apartament prin rate la dezvoltator, aceasta modalitate fiind cat se poate de apreciata ca urmare a faptului ca ofera o alternativa optima pentru creditul bancar. Optiunea este cat se poate de atractiva pentru persoanele care nu vor sa plateasca pe o perioada de 25-30 de ani, care dispun de plata unor rate mai mari sau care, din diverse motive, nu pot sa faca un credit bancar.

Prin urmare, pentru a ajuta la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele avantaje care pot fi obtinute de pe urma unei plati in rate la dezvoltator, majoritatea potentialilor clienti putand sa ia astfel la cunostinta, mult mai usor, datele respective.

Plata in rate la dezvoltator: care sunt principalele avantaje ce pot fi obtinute?

Dupa cum a fost mentionat anterior, atunci cand vine vorba de plata in rate la dezvoltator exista cateva avantaje extrem de considerabile pentru cumparator. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca respectivele beneficii vor corespunde in functie de anumiti factori, precum valoarea locuintei, strategia de piata a dezvoltatorului si modalitatea in care se realizeaza negocierea si contractul.

Asadar, printre avantajele respective ajung sa se numere urmatoarele aspecte concrete:

  • procesul este mult mai simplificat prin comparatie cu accesarea unui credit bancar. Astfel, clientul va putea ajunge sa parcurga intregul proces intr-un mod mult mai facil pentru acesta, fapt care se poate dovedi extrem de benefic.
  • flexibilitate ridicata, ca urmare a faptului ca majoritatea termenilor precum stabilirea ratelor, durata de plata, si avansul vor putea fi negociati direct cu dezvoltatorul.
  • nu vor fi necesare actele care sa ateste venitul la momentul respectiv, cat si vechimea de munca sau interogarea la ANAF. De altfel, acesta reprezinta unul din principalele aspecte pentru care plata in rate directe la dezvoltator este mult mai dorita decat accesarea unui credit imobiliar.
  • ambele parti implicate vor avea ceva de spus atunci cand vine vorba de suma ratelor, acestea urmand sa fie stabilite de comun acord. De asemenea, va exista posibilitatea ca, pe viitor, suma stabilita sa poata fi schimbata.
  • nu este necesara o asigurare de viata pentru cumparator;
  • nu este necesara o asigurare completa a locuintei, ceea ce poate duce la obtinerea unor anumite economii pentru cumparator.

In concluzie, acestea sunt principalele avantaje care pot fi obtinue de pe urma unei plati in rate la dezvoltator. Daca vrei mai multe optiuni de rate la dezvoltator, le poti gasi pe Sud Rezidential