[ad_1]

Geamuri termopan
Geamuri termopan

La ferestrele cu geam termopan pot fi utilizate diferite tipuri de sticla si tehnologii de economisire a energiei. Sticla difera in ceea ce priveste transmisia luminii, izolarea termica si proprietatile de economisire a energiei, precum si izolarea fonica.

Geamuri termopan cu economie de energie

Sticla cu economie de energie este utilizata la ferestrele cu geam termopan cu una sau doua camere. Principala diferenta fata de ferestrele standard este ca gazul inert este utilizat in locul aerului obisnuit, iar sticla cu emisii reduse este utilizata in locul sticlei standard.

Parametrii tehnici ai unitatii de sticla:

  • Grosimea sticlei – 4 milimetri.
  • Latimea camerelor depinde de cerintele pentru izolarea termica si fonica, variind de la 0,8 la 2,4 cm.

Sticla cu emisii reduse permite luminii naturale sa treaca bine, dar previne patrunderea frigului in camera. Acest lucru va permite sa mentineti conditii optime de temperatura.

Dar astfel de sisteme au o particularitate: intr-un geam termopan cu doua camere avand sticle cu emisii reduse, coeficientul de transmitere a luminii este cu 3-4% mai mic decat in geamurile standard. Camera va primi mai putina lumina naturala, dar va fi totusi mai confortabila si mai usor de incalzit.

Citeste cateva Sfaturi pentu inlocuirea ferestrelor si usilor cu termopane

Geamuri termopan incalzite

Ferestrele cu geam termopan incalzit nu difera in aspect de cele standard, dar au cateva diferente in ceea ce priveste designul si materialele de fabricatie.

Un cablu special este conectat la partea opusa ferestrei. Un film cu emisii reduse este utilizat pentru a proteja suprafata interioara a sticlei. Cand se aplica tensiune cablului, temperatura filmului creste si se emit unde infrarosii.

Pe exteriorul sticlei, este prevazuta o pulverizare cu ioni de argint. Aceasta previne pierderea caldurii din camera prin fereastra spre exterior.

Pentru ca o fereastra cu geam termopan sa reziste la incalzirea fortata, pentru fabricarea sa se foloseste o sticla speciala rezistenta. Contactul electric este exclus, deoarece cablul este conectat la stratul interior.

Principalul avantaj al unui astfel de sistem de ferestre este pastrarea efectului de economisire a caldurii chiar si dupa deconectarea cablului.

Recomandarea noastra: Montaj Termopane Rehau Bucuresti

Geamuri termopan colorate

Daca doriti sa protejati camera de soarele arzator dar, in acelasi timp, sa pastrati proprietatile izolante ale geamului termopan, va sugeram sa utilizati instalarea sticlei colorate.

Exista solutii inovatoare care ofera o protectie solara excelenta si pastreaza caldura in interiorul camerei.

Astfel de sticle sunt colorate la exterior si transparente la interior. Aceste sisteme de ferestre sunt potrivite pentru instalarea in case private, apartamente si birouri. Puteti alege dintre diverse nuante: bronz, argintiu, albastru, albastru deschis, verde.

Avantajele geamurilor colorate:

  • Protectie solara eficienta.
  • Sticla colorata reflecta lumina directa a soarelui de pana la 3,5 ori mai bine, protejand camera, mobilierul, plantele si decorarea peretilor de supraincalzire si decolorare.
  • Reflectarea radiatiei de caldura inapoi in camera. Iarna, geamurile special colorate au efectul opus. Ele reflecta razele soarelui in camera, oferind un mediu confortabil camerei, chiar daca temperatura exterioara este sub -30 °C. Acest lucru ajuta si la reducerea costului incalzirii camerei.
  • Protectie la condens.
  • Suprafata interioara a sticlei se incalzeste, ceea ce impiedica formarea condensului.
  • Nivel ridicat de confort.

Sticla colorata are o grosime de 6 milimetri, ceea ce poate creste semnificativ nivelul de izolare fonica a camerei respective.

[ad_2]

Source link