clinica kinetoterapie

O clinica de kinetoterapie poate fi de mare ajutor in procesul de recuperare in urma unui accident sau pentru tratarea corespunzatoare a unei afectiuni. Totusi, multe persoane nu stiu de aceasta posibilitate, iar recomandarea unei astfel de clinici apare deseori atunci cand este prea tarziu.

Astfel, trebuie sa iti poti da seama singur cand ai nevoie de serviciile unei astfel de clinici. Un centru cu o suita de servicii cuprinzatoare si cu departamente specializate iti poate pune la punct un plan de tratament sau recuperare care sa te scape de dureri sau care sa-ti imbunatateasca mobilitatea/functiile motorii.

Iata cum iti poti da seama ca ai nevoie de o astfel de clinica!

Cum stii ca ai nevoie de tratament kinetoterapeutic?

Ar trebui sa ai in vedere o consultatie intr-o clinica de kinetoterapie in urmatoarele situatii:

  • Dureri musculare la nivelul gatului, precum si dureri de spate in zona lombara – acestea pot ascunde sau pot fi inceputul altor afectiuni mai serioase si este recomandat sa le tratezi cat mai repede cu putinta.
  • Artrita la nivelul incheieturilor – primul semn de artrita ar trebui luat serios in considerare, deoarece o clinica de kinetoterapie iti poate oferi un plan de tratament care sa amelioreze durerile si sa incetineasca evolutia bolii.
  • Lipsa mobilitatii sau echilibrului – acestea pot fi tratate cu usurinta in cadrul unei clinici specializate. Mobilitatea si echilibrul sunt principalele elemente imbunatatite de sesiunile de tratament kinetoterapeutic.
  • Oboseala cronica si slabiciuni – pot fi foarte multe motive in spatele acestor afectiuni. De cele mai multe ori, acestea sunt asociate cu lipsa de miscare si cu un program haotic. Pe langa masaj terapeutic si tratament corespunzator, specialistul dintr-o clinica de kinetoterapie iti poate pune la punct si un stil de viata mai sanatos, implicit un stil de viata pe care vei vrea sa-l respecti pentru a scapa de oboseala cronica.
  • Intarirea organismului sau recuperarea acestuia inainte/dupa interventiile chirurgicale – kinetoterapia este cunoscuta ca unul dintre cele mai bune modalitati prin care se poate asigura recuperarea medicala completa. Totodata, aceasta este deseori recomandata si pentru a aduce organismul intr-o stare ideala pentru o anumita operatie. Contrar asteptarilor, nu poti fi operat pur si simplu – kinetoterapia iti poate oferi rezistenta de care ai nevoie pentru a trece printr-o operatie mai dificila.
  • Afectiuni de la nivelul picioarelor, umarului, mainii – in general, afectiunile si durerile de la nivelul membrelor pot fi tratate cu usurinta daca se apeleaza la o clinica de kinetoterapie din timp. Diferitele tipuri de tratament (kinetoterapie, crioterapie, TECAR, terapia ortopedica, hidrokinetoterapia) pun bazele unui program complet de recuperare in cazul multor tipuri de afectiuni, accidentari si dureri.

Suferi de una dintre afectiunile sau durerile mentionate anterior? Atunci ar trebui sa apelezi clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic. Cu ajutorul departamentelor specializate din cadrul acesteia, ai garantia ca vei beneficia de un tratament complet, dar mai ales personalizat pentru corpul/organismul tau.

Echipa de specialisti Atletico Kinetic iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a intelege cum functioneaza sesiunile de terapie, precum si detalii privind asteptarile pe care le poti avea in urma tratamentului. (P)