Beautiful childs room with grey wall and toys

Încă din primele luni de viață, micuțul tău are nevoie de un spațiu al său, de un loc în care să se dezvolte. Amenajarea camerei copilului vine, totuși, pentru majoritatea părinților ca o adevărată provocare. Trebuie să iei multe hotărâri atât în ceea ce privește designul, cât și elementele funcționale. Și totuși, dacă în definitiv va trebui să faci alte modificări pentru că cel mic nu se simte tocmai confortabil?

Dacă nu vrei să dai greș în ceea ce privește amenajarea camerei copilului poți opta pentru o casa cu mansarda decorată în stil feng shui. Este o investiție care își va merita cu siguranță toți banii, tocmai pentru că oferă din start un ambient relaxant, dar și standarde înalte de siguranță. 

Avantajele stilului de amenajare Feng Shui 

Dacă optezi pentru o casa cu mansarda decorată în stil feng shui, avantajele de care te vei bucura atât tu, cât și cel mic, sunt diverse: 

  • Promovează armonia și echilibrul – Principiile Feng Shui încurajează crearea unui mediu în care energia circulă armonios și în care există un echilibru între elemente. Stilul poate ajuta la reducerea tensiunilor și a conflictelor în casă, precum și la crearea unui mediu de viață mai liniștit și mai confortabil.
  • Îmbunătățește calitatea somnului – Un dormitor amenajat în conformitate cu principiile Feng Shui poate crea un ambient reconfortant, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Aspecte precum amplasarea patului într-un loc bun, utilizarea culorilor calmante și eliminarea elementelor care provoacă stres pot contribui la o odihnă mai bună.
  • Încurajează prosperitatea și bunăstarea – Elementele Feng Shui implică aranjarea mobilierului și a obiectelor într-un mod care să promoveze fluxul de energie pozitivă și să încurajeze prosperitatea și bunăstarea. De exemplu, plasarea plantelor sau a elementelor de apă într-un loc strategic poate îmbunătăți starea de bine. 

Camera copilului în stil feng shui 

Te întrebi cum poți integra principiile feng shui în camera copilului? Ei bine, iată câteva sfaturi de amenajare care îl vor ajuta pe cel mic să evolueze armonios și să se bucure de o atmosferă relaxantă: 

  • Alege culoarea dominantă în funcție de luna în care s-a născut. Îi va spori concentrarea și încrederea în forțele proprii. În plus, va oferi locului o notă intimă, personală. Consultă părerea unui specialist pentru a putea alege corect nuanța potrivită. 
  • Alocă un spațiu în încăpere încărcat doar cu energie bună. Alege să integrezi într-un colț trofee, diplome sau pur și simplu poze cu familia. Un asemenea loc va emana iubire, căldură și optimism – lucruri esențiale în dezvoltarea armonioasă a copilului. 
  • Elimină toate obiectele ascuțite sau care i-ar putea produce răni. De asemenea, îndepărtează toate dispozitivele electronice. Camera trebuie să ofere relaxare, nu motive constante de stres și agitație. Optează pentru un proiect casa simpla în care toate încăperile să respecte un asemenea principiu de amenajare. 

Vrei să oferi celui mic posibilitatea de a se dezvolta echilibrat? Stilul de amenajare feng shui creează contextul ideal evoluției. 

Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de un proiect casa simpla personalizat!