Pregătirile pentru Paște nu se rezumă doar la amenajarea locuinței în ton cu atmosfera sau pregătirea preparatelor tradiționale. Este un moment de celebrare, care vine la pachet cu necesitatea reînnoirii garderobei. Există o tradiție conform căreia trebuie să porți haine noi în noaptea de Înviere dacă vrei să ai parte de noroc tot anul. Una dintre cele mai inspirate idei pe care o poți aborda este crearea ținutelor mamă-fiică. Hainele asortate marchează legăturile aparte și oferă un stil unicat. Tu și cea mică vă veți bucura împreună de aprecierea celorlalți. În plus, alegerea hainelor potrivite îți va oferi posibilitatea de a petrece timp de calitate cu fetiția ta. 

Te întrebi care sunt cele mai recomandate idei de ținute asortate pentru Paște 2023? Există câteva opțiuni cu care sigur nu vei da greș. 

Top 3 idei de ținute mamă-fiică pentru Paște 

Vrei să te bucuri de un look autentic la petrecerea de Paște alături de familie și prieteni? Atunci poți încerca următoarele variante asortate:

  1. Ie traditionala și pantaloni din stofă – Pentru micuța ta alege o ie copii fete, stilizată modern și cusută manual, iar pentru tine una care să-ți scoată în evidență trăsăturile. Mergi pe opțiunile asortate, care să creeze efecte vizuale armonioase. Pe lângă aspectul inedit, o ie copii fete garantează confort sporit și protecție împotriva alergiilor, tocmai datorită materialelor premium pe care le prezintă. 
  2. Rochii traditionale elegante și accesorii delicate – Dacă vrei să-ți subliniezi armonios feminitatea și să oferi micuței tale posibilitatea de a-și exprima personalitatea, nu ezita să alegi rochii traditionale elegante. Optează pentru variantele în stil ie, fie ele midi sau maxi. Volanele sunt la mare căutare în 2023, deci poți alege hainele vaporoase, cu mâneci bufante și volane aplicate. 
  3. Bluze elegante și fuste traditionale – O ie copii fete poate fi asortată cu ușurință atât cu fuste, cât și cu pantaloni. Denimul este un material aflat în tendințe în primăvara anului 2023. Tocmai de aceea, poți contrasta elementele clasice pe care le prezintă o ie copii fete cu o alegere fresh. Și în cazul tău poți aplica aceeași regulă. Poți integra și cămăși simple albe în partea de sus și să asortezi totul cu o fustă tradițională 100% autentică. 

Cum accesorizezi ținutele asortate? 

Acum că ai aflat care sunt cele mai recomandate idei în materie de ținute asortate mamă-fiică, iată câteva sfaturi de alegere a accesoriilor:

  • Accesoriul potrivit poate scoate din anonimat orice ținută. Tocmai de aceea e important să te orientezi către opțiunile calitative. O ie copii fete va arăta foarte bine în combinație cu accesorii handmade. 
  • Ia în calcul trăsăturile feței – Analizează trăsăturile tale și ale fetiței și alege seturile simple, create special pentru a adăuga o notă elegantă hainelor, fie ele rochii traditionale elegante sau cămăși. 
  • Nu exagera în ceea ce privește finisajele. Nu încerca să adaugi variante care prezintă modele și aplicații diverse. Păstrează echilibrul vizual. 

Dacă vrei să marchezi așa cum se cuvine Paștele poți opta și pentru ținute asortate tată-fiu. Alege o ie copii baieti și una pentru bărbați pentru a completa tabloul de familie. 

Celebrează Paștele cu ținute inspirate din arta tradițională românească!

Little girl with bubbles with her mother in the park at sunset