curs engleza incepatori

Limba engleza, ca orice alta limba straina, are la baza o multime de reguli gramaticale pe care daca nu le respecti, exista sanse mari sa nu te poti face inteles.

Aceste erori, desi sunt usor de corectat, pot sa iti dea destul de multe batai de cap. Participand la un curs engleza incepatori, vei avea sansa se identifici greselile si sa le corectezi.

Dar pana te inscrii, iata cateva dintre cele mai comune erori gramaticale pe care chiar si vorbitorii nativi le fac si cum sa le eviti cu usurinta!

„Much” versus „Many”

 • Greseala: „I have much books. „
 • Corect: „I have many books. „

La cursuri engleza incepatori vei invata diferenta dintre „much” si „many”. „Much” este folosit cu substantive nenumarabile (de exemplu, water, sand), in timp ce „many” este folosit cu substantive numarabile (de exemplu, books, cars).

„Good” versus „Well”

 • Greseala: „She speaks English good. „
 • Corect: „She speaks English well. „

Desi ambele cuvinte pot fi folosite pentru a descrie ceva in mod pozitiv, ele nu sunt interschimbabile. La cursuri de limba engleza pentru incepatori, vei descoperi ca „good” este un adjectiv, in timp ce „well” este adverb. Prin urmare, „well” trebuie folosit pentru a descrie modul in care se desfasoara o actiune.

Utilizarea incorecta a prepozitiilor

 • Greseala: „I am good in English. „
 • Corect: „I am good at English. „

Prepozitiile pot fi capcane pentru multe persoane care abia incep sa invete engleza. Acestea pot varia in functie de context si de cuvintele cu care sunt asociate. Din fericire, la cursurile engleza, profesorii iti vor acorda timp pentru ca poti intelege si exersa folosirea prepozitiilor potrivite pentru diferite situatii.

Confuzia dintre „He’s” si „His”

 • Greseala: „His coming to the party. „
 • Corect: „He’s coming to the party. „

Este o eroare frecventa intalnita printre cei care se afla la un nivel de baza in invatarea limbii engleze. La cursuri de engleza pentru incepatori, vei invata ca „He’s” este contractia pentru „He is” sau „He has”, in timp ce „His” este un pronume posesiv, insemnand „a lui”.

Erori legate de timpuri verbale

 • Greseala: „Yesterday, I am going to the market. „
 • Corect: „Yesterday, I went to the market. „

Folosirea timpului corect in limba engleza poate fi dificila, mai ales cand exista mai multe forme care pot parea similare. Cu ajutorul cursurilor de engleza dedicate incepatorilor, toate timpurile iti vor fi prezentate intr-un mod structurat care sa te ajute sa intelegi cu exactitate cand si cum sa le folosesti corect.

„Then” versus „Than”

 • Greseala: „She is more beautiful then her sister. „
 • Corect: „She is more beautiful than her sister. „

Aceasta este o greseala comuna pe care o fac frecvent chiar si cei care vorbesc nativ limba engleza. Cu ajutorul profesorilor vei invata ca „then” este folosit pentru a indica ordinea evenimentelor, in timp ce „than” este folosit in comparatii.

Toate aceste greseli, desi pot parea minore, au un impact foarte mare asupra modului in care te exprimi si in care esti inteles atunci cand vorbesti engleza.

curs engleza incepatori

Esti pregatit sa investeti in dezvoltarea ta personala si profesionala?

La centrul de limbi straine B smart gasesti cursuri dedicate vorbitorilor de engleza indiferent de nivelul lingvistic la care se afla.

Nu lasa greselile sa te opreasca – alatura-te unui colectiv dornic sa isi depaseasca limitele. Inscrie-te la cursuri de limba engleza chiar azi si devino o versiune mai buna a ta!