Vacanțele la malul mării alături de bebeluși sunt indicate pentru imunitate și sănătatea emoțională. Aerul, muzica mării și lumina soarelui sunt un scut de protecție anti-viruși, o sursă prețioasă de minerale și vitamine, ajutând și la buna funcționare a organismului. Viața alături de noul membru al familiei este minunată, dar plină de provocări. Așadar, profită de vremea plăcută, fă-ți bagajul și bucură-te alături de cel mic de câteva zile minunate pe nisipul cald.  

Ieșirile la malul mării alături de bebeluș: o investiție pentru dezvoltarea lui 

Timpul petrecut împreună consolidează relația părinte-copil și îi asigură micuțului un bun prilej de a-și dezvolta anumite abilități importante. De ce este recomandat să mergi la mare cu bebelușul ori de câte ori ai ocazia? Care sunt cele mai importante beneficii pe care marea le dăruiește sănătății și dezvoltării organismului celui mic? 

  • Imunitate fortificată, mai puține răceli 

Aerul de mare, pur și bogat în ioni negativi este o gură de aer proaspăt pentru copiii cu imunitate redusă, sensibili la viroze și răceli.  

  • Stimularea circulației sângelui 

Mișcările în apă și joaca printre valuri sunt câteva metode plăcute de a-l ajuta pe cel mic să se familiarizeze cu marea și să-și pună sângele în mișcare. Prin stimularea fluxului sanguin, sângele pătrunde în toți mușchii și toate țesuturile. Acest proces favorizează mobilitatea corpului. 

  • Dezvoltarea abilităților senzoriale și motorii 

Textura diferitelor tipuri de nisipuri, a scoicilor, ierburilor de apă și de pământ, apa mării, spuma valurilor și razele soarelui sunt stimuli care familiarizează copilul cu elemente ale mediului înconjurător. Astfel, i se dezvoltă și abilitățile motorii, cele de vorbire și de înțelegere a felului cum funcționează lumea din jurul său. Va simți dorința să atingă nisipul, să ,,prindă’’ valurile, să se joace la soare, să pună întrebări și să descopere orice lucru întâlnit pe plajă. 

A-ți petrece concediul alături de copii implică un număr considerabil de bagaje. De aceea, orientează-te către produse practice, care asigură mai multe funcționalități, astfel încât să ai la îndemână toate cele necesare, fără a ocupa tot portbagajul. Pentru plimbări pe plajă, deosebit de utilă este geanta de schimb Cybex Platinum, echipată cu o saltea de schimb pentru a-l schimba pe cel mic, un compartiment impermeabil pentru scutece și un suport termic pentru recipientul de apă și nu numai. Descoperă pe Babymatters.ro o gamă interesantă de produse corespunzătoare fiecărei grupe de vârste, pentru o copilărie la superlativ. 

  • Calmarea sistemului nervos 

Marea vindecă prin sunet și imagine. Asemenea adulților, copiii devin mai liniștiți când aud sunetul mării, această experiență senzorială amintindu-le chiar de perioada intrauterină.  

  • Activarea metabolismului 

Apa mării are efecte curative atât la nivel mental, cât și fizic, datorită aportului imens de minerale care pătrund în organism. Câteva minute de bălăceală în apa mării înseamnă că organismul primește magneziu, potasiu, brom sau iod, elemente favorabile metabolismului, digestiei, sistemului respirator și circulației sângelui în corp. 

  • Cură de aerosoli pentru imunitate 

Un alt beneficiu al mersului la mare cu bebelușii ar mai fi ,,baia de aerosoli’’. Aerul de acolo este bogat în magneziu, calciu, săruri de sodiu, toate fiind elemente benefice pentru sistemul respirator și nu numai. 

Prima vacanță alături de bebeluș rămâne o amintire prețioasă, întipărită și în sufletul părinților, nu doar în poze. Profită de aceste vremuri ireversibile și fă-le memorabile. 

Sursa foto: unsplash.com